printversie

Sissi

(bijgewerkt tot 9 mei 2012)

SissiUitzicht op Sissi

Sissi (Sisi / Σίσι) is van oudsher een vissersdorpje dat is gelegen aan de noordkust van Kreta. Het ligt een stukje oostelijker dan de bekende plaatsen Chersonissos en Malia op ongeveer veertig kilometer ten oosten van de luchthaven van Heraklion en op ruim twintig kilometer ten noordwesten van Agios Nikolaos. De laatste jaren heeft de toeristenindustrie in de plaats zich enorm ontwikkeld.

Hoewel het in het hoogseizoen erg druk kan zijn in Sissi, heerst er in het kleine centrum van het dorpje wat meer rust dan in de andere toeristendorpen. Langs de baai waaraan het dorpje ligt, zijn wat restaurantjes, barretjes en winkeltjes te vinden die allen ingesteld zijn op de toeristen. Het nachtleven is er echter veel minder uitbundig dan in bijvoorbeeld Chersonissos. Rond Sissi bevindt zich een aantal kleine stranden, zoals het Boufou-strand en het Avlaki-strand. De meeste ressorts voor toeristen bevinden zich aan de westzijde van het dorpje. Over het algemeen zijn deze hotels wat moderner en luxueuzer dan op andere plaatsen op het eiland.

De omgeving van Sissi is uitstekend geschikt om mooie wandelingen of fietstochtend te maken. Zo is bijvoorbeeld het dorpje 'Epano Sissi' bereikbaar; dit is een authentiek Kretenzer dorpje met leuke taveernen. In het centrum staat een kerkje waarvan de binnenwanden versierd zijn met muurschilderingen.

Sissi ligt niet aan een doorgaande hoofdweg en daarom zal er, bij een poging de plaats te bereiken met het openbaar vervoer, iets meer geduld moeten worden betracht dan bij de andere plaatsen aan de noordkust. Wel is Sissi een ideale plaats om als uitgangsbasis voor excursies te dienen. Deze worden dan ook op meerdere plaatsen in het dorp en in de hotels aangeboden.

Google