Toggle Dutch/English

Leesvoer / Boeken over Kreta

(bijgewerkt tot 10 juli 2013)

Nederlandstalige boeken

Mensen die naar Kreta gaan en vooraf, of onderweg, zaken over het eiland willen lezen, kunnen kiezen uit een grote hoeveelheid boeken en reisgidsen die over Kreta geschreven zijn. Er bestaan zelfs gratis reisgidsen die gratis zijn te downloaden op het internet. Ben je op zoek naar een gids of boek met kwaliteit, dan zul je die moeten aanschaffen. Dat kan eventueel via deze pagina. De meeste van de boeken op alhier zijn namelijk te bestellen bij bol.com. Je kunt de bestelpagina bereiken door op de foto's naast de beschrijvingen te klikken.

Lonely Planet Crete

Natuurlijk is de Lonely Planet gids (Engelstalig) over Kreta de belangrijkste en meest betrouwbare informatiebron voor reizigers. In deze in maart 2012 (prijs: € 20,99) herziene vijfde druk is informatie te vinden over vrijwel alles wat er op Kreta te doen en te zien is. Tevens staan de adressen van de leukste en beste restaurants/hotels in de gids vermeld. Er staan allerlei tips in, waarmee 'Lonely Planet'-gebruikers altijd net iets meer te zien kunnen krijgen dan andere toeristen. Achter in de gids vind je een woordenboekje en in de gids staan handige plattegrondjes afgebeeld.

Kreta

Ook de ANWB heeft een gids uitgebracht over Kreta. Deze in november 2012 vernieuwde 128 pagina's tellende gids is zeer voordelig. In de gids gaan de schrijvers vooral in op vijftien toeristische hoogtepunten op het eiland. Er is een grote kaart bij de gids bijgesloten. Bij alle in de gids vernoemde plaatsen worden de coördinaten op die kaart vermeld, wat natuurlijk erg handig is. Verder geeft de gids de beste extra-tips voor overnachten, winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden, restaurants en cafés. Deze gids biedt veel waar voor je geld. Voor de meeste reizigers zal de keuze voor dit boekje een goede zijn.

Wat&Hoe Kreta

In oktober 2012 verscheen een nieuwe uitgave van de buitengewoon populaire gids 'Wat&Hoe Kreta Select'. Deze gids is bijzonder leuk opgezet en geeft beknopt weer wat er op het eiland te doen is. Het boekje is met haar korte teksten en fraaie foto's uitermate geschikt om in de vakantiestemming te komen. Het is bovendien een erg betrouwbare en actuele informatiebron. Het boekje richt zich op de kernthema's attracties, tochten, aanraders en kaarten, maar er staan ook veel bijzonderheden en gebeurtenissen in beschreven! Bovendien maakt de prijs de gids aantrekkelijk in de aanschaf.

Marco Polo, Klaus Botig

Al ruim 20 jaar populair is de Nederlandstalige Marco Polo gids van Klaus Bötig. Deze werd in mei 2012 geheel venieuwd. De voordelige gids vertelt aan de hand van trefwoorden van alles over het eiland. Er wordt bijvoorbeeld uitgebreid verteld over het eten, de cultuur, de historie, de muziek, de natuur en de stranden van Kreta. Aan de ruime informatie zijn tips van mensen toegevoegd die lokaal de weg goed kennen. Voor de gemiddelde toerist is deze gids compleet genoeg en geeft deze voldoende informatie om zodoende wegwijs te worden op het Kreta. Met een prijs van slechts € 9,99 is deze betrouwbare en compacte gids een voordelige, maar zeker goede, keus.

100% Kreta

In februari 2010 publiceerde uitgeverij Mo'media een gids over Kreta in de hippe 100%-reeks. 100% Kreta is een gids die met name valt aan te bevelen voor de wat oudere jongere reiziger. De gids bevat duidelijke uitleg over de steden en hun omgeving. Hij bevat zeer duidelijke plattegrondjes, is rijk geïllustreerd en staat boordevol trendy informatie over shoppen, uitgaan, eten, drinken en overnachten, maar biedt ook de onmisbare informatie over de verschillende culturele en historische hoogtepunten van Kreta. Vooral vrouwelijke reizigers zal deze gids aanspreken.

Engelstalige boeken

De meest complete Engelstalige gids voor Kreta is natuurlijk de hierboven reeds besproken Lonely Planet gids. Daarnaast is er een zeer goede gids over Kreta van Pat Cameron. Deze gids uit 2003 telt maar liefst 448 pagina's en geeft zeer gedetailleerde beschrijving van alles op het eiland. Het is tevens de duurste gids die op deze pagina besproken wordt.

Naast de hierboven vermelde boeken zijn onder andere ook de hieronder afgebeelde Engelstalige boeken te bestellen via bol.com.

N.B.: Wenst u als publicist/uitgever dat uw boek ook op deze pagina onder de aandacht wordt gebracht? Zend het persbericht over de publicatie dan naar: maarten@kreta2005.nl.Google