Naar Kreta

Kreta is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Verreweg de meeste toeristen komen met het vliegtuig op het eiland aan. Tijdens de zomermaanden vliegt er dagelijks een groot aantal chartervluchten van Nederland naar de luchthaven van Heraklion. Ook Chania beschikt over een luchthaven, welke enkele malen per week bereikbaar is vanaf Schiphol. Ook vanaf het vaste land van Griekenland is Kreta goed per vliegtuig bereikbaar.

Een groot aantal toeristen komt per ferry aan op Kreta. Er varen een aantal verschillende maatschappijen vanaf voornamelijk Piraeus / Athene naar het eiland. Vooral bij backpakkers en de zogenoemde island hoppers is de ferry populair. Het is een relatief goedkope en avontuurlijke manier van reizen. Met behulp van de ferries is Kreta ook met de auto bereikbaar. Ondanks dat op Kreta niet veel auto's met Nederlandse kentekens rondrijden, zijn ze er wel degelijk. Er zijn bijvoorbeeld reizigers die met een camper of de caravan de tocht wagen.

Omdat Kreta een erg populair vakantiebestemming is, zijn er natuurlijk verschrikkelijk veel reisorganisaties die reizen naar het eiland aanbieden. Wanneer er een compleet georganiseerde reis via een reisbureau geboekt wordt, is dat in vrijwel alle gevallen veel goedkoper uit dan wanneer de boel zelf geregeld wordt. In de meeste gevallen is de reis inclusief verblijf goedkoper wanneer er via een reisbureau geboekt wordt, dan wanneer als individu alleen de reis, zonder overnachting, geboekt wordt.Google