Toggle Dutch/English

Paleizen / musea

Voor mensen die niet alleen voor het mooie weer naar Kreta komen, maar die ook wat over de historie van het eiland willen leren, zijn er een aantal plaatsen die eigenlijk bezocht zouden moeten worden. Zo is Kreta natuurlijk erg bekend om de Minoïsche beschaving. De ruïnes van het paleis van Knossos (vlakbij Heraklion) vormen, na de stranden, momenteel de belangrijkste toeristische attractie van het eiland. Maar, er zijn nog meer overblijfselen van de Minoïsche cultuur. Zo ligt bij Malia het oude paleis van Malia. Ook de ruïnes van Festos zijn een belangrijke Minoïsche vindplaats. Vlakbij Festos is de oude Romeinse hoofdstad van Kreta te vinden; Gortys.

Een bezoek aan een archeologisch of folkloristisch museum is de moeite waard voor mensen geïnteresseerd zijn in de geschiedenis of die meer over de leefwijze van de Kretenzers willen leren. Het archeologisch museum van Heraklion beschikt over een zeer uitgebreide collectie van de Minoïsche cultuur.

Een bezoek aan Knossos en het archeologisch museum zouden eigenlijk verplicht moeten worden gesteld voor alle toeristen die het eiland bezoeken.

Google