printversie

Toggle Dutch/English

Autohuur

(bijgewerkt tot 14 februari 2012)

In vrijwel elke winkelstraat in de toeristische gebieden van Kreta zit wel een autoverhuurder. Ook in de accommodaties waarin toeristen verblijven wordt vaak autoverhuur aangeboden. Het is dus niet moeilijk om een plek te vinden waar een auto gehuurd kan worden. De tarieven die door lokale autoverhuurbedrijven worden aangeboden lijken meestal laag, maar dat blijkt in de praktijk vaak tegen te vallen. Meestal moet bovenop de geadverteerde prijs nog bijbetaald worden voor allerlei verzekeringen en dergelijke. Dit terwijl veel multinationals auto's verhuren waarbij de prijs inclusief de meeste kosten is. Bovendien voldoen de auto's van de grote bedrijven vaak aan de hoge kwaliteitseisen die de firma's stellen. Zodat er dus vanuit kan worden gegaan dat een huurauto in goede conditie verkeert.

Het is handig om van tevoren te informeren naar de tarieven die worden gehanteerd. Kan bij een kleine aanbieder een auto gehuurd worden voor minder geld dan bij een grotere, dan loont dat natuurlijk. Het is overigens ook mogelijk om bij het reisbureau tegelijk met het boeken van de reis een auto te huren. Vaak tegen een zeer competitief tarief.

De lokale autoverhuurbedrijven verhuren auto's over het algemeen 25% voordeliger dan de grote bedrijven. Vaak is de prijs waarmee geadverteerd wordt echter exclusief 18% BTW. Het is aan te raden ook een autoverzekering af te sluiten bij de verhuurder. Dit kost ongeveer €9, - per dag voor een kleine auto. Ook de diefstalverzekering van €3, - per dag is aan te raden. Vaak moet ook alvast een halve tank benzine vooraf betaald worden, waardoor het huren van een auto best duur kan worden.

De grote bedrijven verhuren meestal geen auto's aan jongeren onder de 23. Of ze hanteren een hoger tarief voor mensen tussen de 21 en 23 jaar. Ben je nog geen 21, of heb je nog niet langer dan een jaar je rijbewijs, dan is een auto huren vrijwel onmogelijk.

Eén van de eerste Nederlandstalige autoverhuurders op Kreta is autoverhuur-kreta.com. Hier verhuurt men auto's inclusief alle kosten. Via de website van het bedrijfje kun je auto's uit het wagenpark 'bestellen'. De prijzen waarmee op de website geadverteerd wordt zijn redelijk gelijk aan die van andere aanbieders. Auto's worden vrijwel overal afgeleverd, zonder dat daar extra kosten aan zijn verbonden. Het bedrijfje is al jaren een vertrouwd punt voor Nederlandstalige toeristen en is dus een aanrader. Andere lokale autoverhuurders zijn eveneens op het internet te vinden via de volgende websites: Auto Club Car Rental (Chania), Autovermietung Kreta (Duitstalig), Auto Moto Sport (verhuur van auto's en motoren), AutoWay (Rethymno), Athenscars S.A., Axos, Caravel, Eternal Rent a Car, Europrent, Heraklion Cars, Kazamias, Mission Car Rental, Motor Plan, Rethymnon Cars (Nederlandstalig), Sfakia Rent Cars, Skoutelis Rent a Car, Universal Rent a Car en 101 Oscar Car.

Wanneer je bij aankomst op het vliegveld een auto wilt huren kun je deze het beste reserveren via het internet. Veel multinationals bieden auto's aan op het vliegveld van Heraklion, waar je auto gereed staat wanneer je arriveert. Wij hebben gedurende de zomer van 2011 een aantal malen de tarieven opgevraagd van een aantal verschillende bedrijven. Als goedkoopste kwam daarbij Thrifty Car Rental uit de bus, direct gevolgd door SIXT. Hieronder zijn de contactgegevens van een aantal van deze bedrijven te vinden.

Autoverhuurders op vliegveld Heraklion

AVIS logo

AVIS

Telefoon:
0030 2810 229402

Openingstijden:
ma - zo: 07:00 - 22:00

Te boeken via:
www.avis.nl

Meer info:
Er geldt een toeslag van 9% op de normale prijs van de huur wanneer je een auto op het vliegveld huurt. AVIS heeft filialen in alle grote steden op Kreta waar deze toeslag niet geheven wordt. In Chersonissos is ook een filiaal, aan de E Venizelou Avenue. De minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Huurders tussen de 21 en 25 betalen een toeslag van €10, - plus BTW per dag. Betalingen kunnen alleen gedaan worden met behulp van een creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.BUDGET logo

BUDGET

Telefoon:


Openingstijden:


Te boeken via:
www.budget.nl
Internationale reserveringen kunnen vanuit Nederland gemaakt worden op nummer 0900-1576.

Meer info:EUROPCAR logo

EUROPCAR

Telefoon:
0030 2810 244988

Openingstijden:
ma - zo: 07:00 - 21:00

Te boeken via:
www.europcar.nl

Meer info:
Het is mogelijk om met AirMiles betalen. Neem hiervoor contact op met 0900-8877 (€0,20 p/m)HERTZ logo

HERTZ

Telefoon:
0030 2810 330452

Openingstijden:
ma - zo: 06:30 - 21:30

Te boeken via:
www.hertz.nl

Meer info:SIXT logo

SIXT

Telefoon:
0030 2810 0280915

Openingstijden:
ma - zo: 08:00 - 21:30


Te boeken via:
www.e-sixt.nl

Meer info:
Er geldt een toeslag van 6% op de normale prijs van de huur en verzekeringen wanneer de een auto op het vliegveld gehuurd wordt. De minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Huurders tussen de 21 en 23 betalen een toeslag van €20, - plus BTW per dag.THRIFTY logo

THRIFTY

Telefoon:
0030 2810 331900

Openingstijden:


Te boeken via:
www.thrifty.com

Meer info:
Er geldt een toeslag van 6% op de normale prijs van de huur wanneer de een auto op het vliegveld gehuurd wordt. Auto's worden verhuurd aan personen van 21 jaar en ouder.Google